Top
ОШ Марко Орешковић

Основна школа „Марко Орешковић“

Отона Жупанчича 30 • 11070 Нови Београд • Србија • тел. 011/31-92-032

Шаљиви оглас

Мењам два часа математике
за дубоке најк патике.
Мењаћу дневник црвени
за један бицикл дрвени.
Изнајмљујем учитељицу строгу
за журке као бабарогу.
Поклањам директора строгог
уз кога иде мали једнорог,
и његово строго лице,
мењам за кило пице.
Једино не мењам другаре,
ни за какве светске паре.
Ако ми за ово не да пет,
Одлазим одавде
у далеки свет.
Марко Ковачевић, III/3

ОШ „Марко Орешковић“

24.
фебруар
2015.

Мостови међу генерацијама 2014.

У ОШ "Марко Орешковић" 11. октобра, деца из основних школа и предшколских установа Новог Београда и Земуна угостила су своје старе суграђане. Заједнички програм, замишљен да унапреди и развија међугенерацијску солидарности поштовање њиховог животног искуства, увеселио је и једне и друге!

Мостови међу генерацијама 2014.

Заједничком програму деце, присуствовали су представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Пријатељи деце Србије и Пријатељи деце Београда, стари на смештају у установама социјалне заштите, чланови клубова пензионера, деца предшколског и школског узраста, млади, васпитачи, наставници, родитељи и јавне личности.

Програм су водили Ана Ефендић и Матеја Живковић

"Ово је први пут да се Мостови међу генерацијама одржавају у нашој школи, што је велика част. Програм је осмишљен лепо и једноставно, на начин који се допао свим гледаоцима. Уживали су и деца и одрасли и никоме није било досадно. Мислим да је ово једна од најважнијих целина које чине Дечју недељу и да као идеја и пројекат зближавања данас мање-више удаљених генерација заслужује велику пажњу. У једној позитивној, опуштеној атмосфери, уз музику и игру, на задовољство и младих и старих, брзо је протекло једно сунчано преподне, а учесници и организатори се надају да ће се ова традиција наставити и наредних година са још већом публиком."

Ана Ефендић, VI/3