Top
ОШ Марко Орешковић

Основна школа „Марко Орешковић“

Отона Жупанчича 30 • 11070 Нови Београд • Србија • тел. 011/31-92-032

Шаљиви оглас

Мењам два часа математике
за дубоке најк патике.
Мењаћу дневник црвени
за један бицикл дрвени.
Изнајмљујем учитељицу строгу
за журке као бабарогу.
Поклањам директора строгог
уз кога иде мали једнорог,
и његово строго лице,
мењам за кило пице.
Једино не мењам другаре,
ни за какве светске паре.
Ако ми за ово не да пет,
Одлазим одавде
у далеки свет.
Марко Ковачевић, III/3

ОШ „Марко Орешковић“

01.
октобар
2016.

Солистички концерт Милице Опачић „У сусрет светском дану музике”

Милица Опачић, ученица одељења VIII/1 наше школе и МШ „Коста Манојловић“, веома талентована млада пијанисткиња, у недељу, 12. јуна одржала је свој први солистички концерт у великој сали Дечјег културног центра. Милица је одговорила на неколико питања и тако смо чули утиске из прве руке.

Милица Опачић, пијанисткиња и писац

Са Милицом је разговарала Ана Ефендић, ученица VIII/3

Ана: Милице, како је прошао концерт? Какви су твоји утисци?

Милица: Све је било одлично, публика је била дивна, тапшали су... Чак су тражили и бис!

Ана: На концерту си имала и госте?

Милица: Да, гости су били гитариста Никола Новаковић, ученик 6. разреда МШ „Коста Манојловић“ и две девојке, Маја Белић и Марија Стефановић, које су певале, а ја сам их пратила на клавиру. Ми смо камерни ансамбл трио „Малене“. Као трио смо се такмичиле у Панчеву и Убу и освојиле смо прве награде.

Ана: Од када се бавиш музиком?

Милица: Музичку школу сам уписала са 8 година, сада сам 6. разред ниже музичке школе, у класи професора Синише Радојчића.

Ана: Какви су твоји планови за будућност? Шта намераваш након основне школе?

Милица: Намеравам да упишем Средњу музичку школу „Коста Манојловић“ и да се музиком бавим професионално. Желим да будем пијанисткиња.

Ана: Каква су твоја остала интересовања? Бавиш ли се још нечим поред музике?

Милица: Да, бавим се писањем. Са 11 година сам написала бајку „Бескрајна чуда“, у којој се говори о девојци Софијади која је отпутовала у земљу вила и спријатељила се са њима. Добила је могућност да и сама постане вила, а да ли је Софијада постала вила или не, сазнаћете ако прочитате „Бескрајна чуда“.

Милица Опачић, пијанисткиња и писац

Милица је за свој првенац бајки добила престижну награду “Гашино перо” за 2015.годину за свој допринос култури и књижевности. О књизи су говорили:

Слободан Станишић, књижевник

Попут искусног ствараоца, Милица Опачић упустила се у стваралачки тежак и озбиљан књижевни жанр – бајку. Кроз ниску повезаних прича, као блиставих бисера, Милица је удахнула живот својим занимљивим јунацима, пуштајући их да се боре за остварење својих жеља и да савладају све препреке. Оживела је чудесну земљу вила и исплела приче које носе пуно животне лепоте и радости.

Милица Опачић, пијанисткиња и писац
Милица Опачић, пијанисткиња и писац

Бранкица Дамјановић, књижевница

И данас читам бајку. Управо сам прочитала и рецензију. Врло похвалну. Бајка се зове “Бескрајна чуда” а њен аутор је Милица Опачић. Милица је награђивана пијанисткиња, а сада показује да није само једним талентом даривана. Уз дар, Милица је вредна, марљива и посвећена. Има дванаест година и по свему што јесте, као да је из бајке. А није. Постоји. Постоји и доказује да “Ко у чуда верује, тај чуда и ствара”.