Top
ОШ Марко Орешковић

Основна школа „Марко Орешковић“

Отона Жупанчича 30 • 11070 Нови Београд • Србија • тел. 011/31-92-032

Шаљиви оглас

Мењам два часа математике
за дубоке најк патике.
Мењаћу дневник црвени
за један бицикл дрвени.
Изнајмљујем учитељицу строгу
за журке као бабарогу.
Поклањам директора строгог
уз кога иде мали једнорог,
и његово строго лице,
мењам за кило пице.
Једино не мењам другаре,
ни за какве светске паре.
Ако ми за ово не да пет,
Одлазим одавде
у далеки свет.
Марко Ковачевић, III/3

ОШ „Марко Орешковић“

18.
април
2016.

Пробни завршни испит за ученике осмог разреда одржан je 15. и 16. априла

Ученици су у два дана радили три теста: 15. априла 2016. године у 12.00 часова ‒ тест из математике и 16. априла 2016. године у 9.00 часова – тест из српског, односно матерњег језика и комбиновани тест у 11.30, са паузом од пола сата између два двосатна термина.

Министарство просвете у свим школама у Србији организује Пробни завршни испит са циљем припреме ученика осмог разреда, наставника и школе за завршни испит. Ова симулација помаже ученицима да осете атмосферу и начин полагања завршног испита и да неколико седмица пред завршни испит ученици и њихови наставници процене колико су спремни и на чему треба да раде у наредном периоду.

Ученици су у петак 15.04.2016, након теста из математике анонимно попуњавали кратак упитник за потребе редовних истраживања које Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања спроводи на узорцима у складу са законским надлежностима. Истраживања се односе на нивое остварености образовних стандарда, као и услове у којима се ученичка постигнућа остварују.