Top
ОШ Марко Орешковић

Основна школа „Марко Орешковић“

Отона Жупанчича 30 • 11070 Нови Београд • Србија • тел. 011/31-92-032

Шаљиви оглас

Мењам два часа математике
за дубоке најк патике.
Мењаћу дневник црвени
за један бицикл дрвени.
Изнајмљујем учитељицу строгу
за журке као бабарогу.
Поклањам директора строгог
уз кога иде мали једнорог,
и његово строго лице,
мењам за кило пице.
Једино не мењам другаре,
ни за какве светске паре.
Ако ми за ово не да пет,
Одлазим одавде
у далеки свет.
Марко Ковачевић, III/3

ОШ „Марко Орешковић“

03.
мај
2015.

Уђи у бајку

У оквиру пројекта "Уђи у бајку" у школи су одржани читалачки часови ученицима млађе наставе. Милош Ђуровић, млади глумац, читао је ученицима руске бајке које сврставају међу најлепше бајке на свету.

Уђи у бајку

Помогли су му ученици четвртог разреда Полина Маришова, Страхиња Ликић и Срђан Клечак, ученик шестог разреда. Они су своје другаре увели у свет руских бајки на тај начин што су неколико почетних пасуса прочитали на изворном - руском језику.

... Десет најбољих ликовних и пет најбољих литерарних радова шаљу се аутору пројекта који ће жирирати и наградити најбоље радове."

Посебна пажња посвећена је одабиру бајки. Читањем бајки, причом о њима, аутор овог пројекта покушао је да заинтересује децу за бајку као жанр, али и за читање уопште.

После ових часова ученици првог и другог разреда илустроваће бајку која им је прочитана, а ученици трећег и четвртог разреда пишу своју бајку, инспирисани бајком коју су чули. Десет најбољих ликовних и пет најбољих литерарних радова шаљу се аутору пројекта који ће жирирати и наградити најбоље радове.

Завршна свешаност доделе награда биће одржана у свечаној сали неке од новобеоградских основних школа или на Факултету драмских уметности.

Пет најбољих литерарних радова који су послати аутору пројекта